Set Epidemiile Secolului 21

99 Lei 62 Lei
O inedita trecere in revista a celor mai periculoase boli la nivel mondial!
Stoc epuizat

Durata de livrare: 24 de ore (pentru comenzile plasate pana in ora 15:00, in zilele lucratoare). Comenzile plasate in weekend sunt expediate luni, cu livrare marti.

Cod Produs: GM114 Ai nevoie de ajutor? 021.555.3304
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Setul Epidemiile Secolului 21 contine 5 brelocuri, reprezentari din plus ale celor mai recente, mortale si raspandite boli epidemiologice din ultima suta de ani: COVID-19, Virusul Zika, Pojarul, Gripa si SARS.

Joshua Lederberg, un biolog care a castigat premiul Nobel a declarat ca singura si cea mai mare amenintare fata de omenire este virusul, ca traim intr-o competitie cu microbii, cu bacteriile si virusurile si ca nimic nu garanteaza ca vom iesi invingator.

Bineinteles, putem spera ca prin progres in domeniul medical si respectarea unor norme de igiena vom iesi invingatori!

COVID-19 a fost descoperita in decembrie 2019 in China si s-a raspandit rapid, la nivel mondial, in 2020, generand confuzie, teama si incertitudine. Comparata cu gripa sezoniera, COVID-19 este mai contagioasa si are o rata mai mare de mortalitate. Pentru a combate aceasta boala si a incetini raspandirea, oamenii de stiinta si expertii in sanatate publica incearca sa gaseasca remedii si vaccinuri, iar guvernele iau diverse masuri pentru prevenirea raspandirii acesteia, cu rezultate, speram, pe termen lung.

Virusul Zika poate fi transmis de la insecte la oameni, prin muscatura tantarului tigru din America, Africa si Asia si poate cauza afectiuni neurologice. Majoritatea persoanelor infectate nu au simptome, insa printre simptomele uzuale se numara febra, iritatiile si durerile musculare. Zika a devenit o problema medicala in 2016, prin aparitia ei in Brazilia si raspandire la nivel global. Din nefericire, inca nu exista un tratament clar sau vaccin, iar virusul nu a disparut. Nu ne ramane de facut decat sa ne protejam prin diverse masuri impotriva acestor tipuri de insecte, recomandate de medicii specialisti. 

Pojarul este provocat de un virus extrem de contagios, iar multi oameni se intalnesc cu acest microb in fiecare an, in ciuda vaccinului administrat in copilarie. Desi se manifesta prin simptome precum puncte rosii si febra usoara, pojarul este, de fapt, o boala respiratorie care poate duce la pneumonie si chiar afectiuni ale creierului. Din nefericire, numarul de cazuri a crescut exponential, din diverse cauze, insa prin vaccinare se poate evita forma letala a acestei boli.

Gripa poate ucide rapid si eficient, mai mult decat oricare alt virus cunoscut, iar milioane de oamene se imbolnavesc de gripa sezoniera in fiecare an. In plus, pot aparea noi tipuri de gripa care se pot raspandi la nivel global, care pot proveni de la rate salbatice, pescarusi sau alte pasari de apa, dar care gripe hibride mortale odata ce anumite tulpini ale virusurilor infecteaza mamiferele. De exemplu, gripa porcina, tulpina H1N1, este un amestec pe virusuri porcine, aviare si umane. H1N1 a cauzat in ultima vreme 4 pandemii de gripa, printre care gripa spaniola din 1918, fatala pentru 50 milioane de oameni care nu aveau imunitate impotriva unor tulpini necunoscute. Gripa este plina de suprize, asa ca mai bine sa fim precauti!

SARS, sindromul acut respirator sever, a fost primul coronavirus care a provocat boala serioasa asupra oamenilor. In 2003, SARS a sarit de la animalul gazda la oameni si s-a raspandit din China in 32 de tari, infectand peste 8000 de persoane si fiind fata pentru 774 dintre acestia. Epidemia SARS a fost mortala, dar nu s-a ridicat la nivelul unei pandemii. Oamenii de stiinta au identificat repede acest virus, iar expertii in sanatate au fost eficienti in izolarea cazurilor. Umanitatea a avut si ea noroc. Acel coronavirus a disparut si a fost aproape uitat, cel putin pana cand a aparut varul sau, COVID-19, intr-o forma mai puternica.

Majoritatea oamenilor nu se gandeau la cat de simpatici pot fi microbii mariti de 1 milion de ori si apoi realizati din plus moale, dar care, in varianta lor reala, pot provoca probleme medicale destul de mari. 
 
Aceste brelocuri de plus vin insotite de o eticheta cu reprezentarea reala a acestora si cateva fapte educative. 

Detalii tehnice:
Dimensiuni cutie 23 x 15 x 5 cm
Dimensiuni plusuri 5-10 cm
Material plus
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@giftology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!