Program: luni-vineri 09:00 - 17:30 0769.830.023 Contact

Yoyo - Jucarie pentru incepatori si avansati

08.01.2019

Primele jucării inventate în lume au fost păpușile, după care se pare că băieții, mai ales, se cam plictiseau și atunci a apărut o nouă provocare, care s-a numit yoyo. Din lemn sau teracotă, două discuri prinse de un ax și legate la o lungime de sfoară au format o jucărie, cunoscută încă din Grecia antică și numită yoyo. Principiul este pe cât de simplu, pe atât de distractiv pentru copii de toate vârstele, de la 7-8 ani la 80 de ani. Sfoara este fixată de axul discurilor și înfășurată, bobinată pe acesta. La capătul sforii un ochi legat te ajută să-l ții pe deget. Lăsând liber yoyo-ul, gravitațional se derulează în jos și din cauza vitezei centrifuge căpătate se răsuceste în sens invers și urcă, bobinând iar sfoara. Dându-i foarte puțină energie, acest urcuș-coborâș se repetă timp îndelungat.

Yoyo a devenit foarte popular prin anii 1920, datorită unui antreprenor pe nume Donald F. Duncan, care a evaluat potențialul acestui joc, considerat până atunci doar un moft, a cumpărat firma care îl producea și a înregistrat yoyo-ul ca marcă comercială.

La început, a fost un joc clasic pentru copii, după care oamenii mari au dezvoltat yoyo-ul, de-a lungul anilor, sub o mulțime de variante. La fel ca și dansului, yoyo-ului i s-au inventat cu multă pasiune și fantezie, figuri din ce în ce mai complicate. Acest lucru numit "yo-yoing", a transformat jocul în competiție.

Compania YoYoFactory®, fondată în 2003 de superstarul YoHans (Hans Van Dan Elzen), are ca scop crearea și dezvoltarea unor tehnologii patentate, pentru a transforma yoyo-ul într-o experiență cât mai plăcută. În prezent, YoYoFactory® produce cele mai bune yoyo-uri din lume, atât pentru jucătorii profesioniști, deținătorii de recorduri mondiale, campionii naționali și mondiali, cât și pentru jucătorii începători sau amatori. În oricare categorie te-ai încadra, YoYoFactory® are yoyo-ul perfect, pentru stilul și îndemânarea ta.

Intră și tu în lumea magică a jocului de yoyo și încearcă jocul care a impresionat lumea întreagă. Echipa Giftology, fascinată și ea de acest joc, te poate ajuta în alegerea celui mai potrivit yoyo, pentru experiențe de neuitat. Poţi găsi yoyo-uri pentru începători, intermediari şi avansaţi, din diferite materiale sau pentru diferite trucuri.

Alegerea primului yoyo este foarte importantă. Jocul de yoyo poate fi destul de complicat la început, de aceea trebuie să începi cu cel mai potrivit pentru tine. Yoyo face parte din jucăriile care ajută copiii să-şi coordoneze mişcările mână-ochi, sporeşte gradul de încredere (prin învăţarea de noi trucuri), şi ajută la socializare.

Yoyo-urile sunt împărțite în trei categorii: pentru începători, pentru avansati și pentru looping. Cele pentru începători sunt “sensibile” sau responsive (se rotesc, dar se întorc rapid, în urma unei simple mișcări a mâinii), ceea ce este crucial în învățarea elementelor de bază ale jocului.

1. Printre cele mai indicate yoyo-uri pentru începători:jucarii yoyo

 • Yoyo Ten Trick - Din cauza formei sale acest yoyo poate fi depozitat în buzunar sau în spații mici fără ca firul să se înnoade. Are un design plăcut și este disponibil în roșu, albastru, transparent, verde, negru. Yoyo Ten Trick este perfect pentru ca tu să înveți primele trick-uri precum Sleeper, Walk The Dog, Rock The Baby, Elevator, Forward Pass, Nightstar, Bikini, Eiffel Tower și multe altele.
 • Yoyo Nightstar – Este perfect pentru începători și pentru tinerii jucători, care doresc nu doar să învețe trick-urile de bază, ci să se și bucure de un joc de lumini extraordinar. Este cel mai accesibil Yoyo cu LED. Are rulmenții din plastic și este ideal pentru spin-uri lungi și luminoase. Luminile sunt setate pe o singură parte a yoyo-ului, făcând să lumineze doar acea parte.
 • Yoyo ONE - Este unul dintre cele mai potrivite yoyo-uri pentru începători. Este din silicon, de tip fluture și cu ajutorul lui poți întra în lumea extraordinară a jocului de yoyo. Acest yoyo vine la pachet cu două seturi diferite de rulmenți. Un set este perfect pentru cei dornici sa învețe elementele de bază ale jocului de yoyo, iar schimbând rulmenții, yoyo-ul devine ideal pentru trick-urile mai grele, executate chiar și în competiții. Se găsește în mai multe culori atractive, roșu, portocaliu, albastru, negru, verde.

 2. Yoyo pentru începători și avansați:

 • Yoyo FAST 201 (Fully Active Starburst Technology) - Este yoyo-ul ideal, pentru cei care doresc să intre în aventura acestui joc. Atunci când, un FAST 201 este aruncat, se poate remarca ușurința cu care se desfășoară această acțiune. Yoyo-ul se rotește foarte rapid și revine în mână jucatorului, fără pic de efort. FAST 201 are trei nivele de ajustare, cu el putându-se realiza atât trick-uri pentru începători cât și trick-uri pentrujucarii yoyo jucătorii cu experiență.
 • Yoyo Velocity - Este cel mai versatil yoyo apărut până în prezent. Cu ajutorul rotiței din înterior, acesta se poate transforma dintr-un yoyo pentru începători într-unul pentru avansați. Atunci când rotița este setată pentru începători, yoyo-ul se întoarce în mâna ta printr-o singură mișcare. Schimbănd nivelul de dificultate a yoyo-ului, poți realiza trick-uri mai grele, devenind un adevărat profesionist.
 • Yoyo Hubstack Afterglow - Datorită ledurilor colorate, jucătorii se pot bucura de un joc de lumini incredibil cu acest yoyo. Hubstack este ușor de folosit, datorită greutății sale reduse și plasticului din care este fabricat. Este ideal pentru toți pasionații de yoyo.
 • Yoyo DV888 - DV888 este un yoyo responsiv, putând fi folosit atât de începători, cât și de jucătorii avansați. Este unul dintre cele mai durabile yoyo-uri, fiind confecționat din aluminiu de cea mai bună calitate. Toți pasionații acestui joc ar trebui să încerce noul yoyo din metal, pentru o experiență extraordinară.

3. Yoyo-urile pentru avansați sunt cele mai greu de folosit. Spre deosebire de cele pentru începători, au firul mai lung, pot ajunge mai departe și nu le poți întoarce doar cu o mișcare a mâinii, ci trebuie realizată mișcarea numită "the bind". Yoyo-urile din acestă categorie, pot fi folosite în competiții.

 • Yoyo Replay Pro - Este tipul de yoyo cu care Gentry Stein a reușit, în anul 2015, să câștige Concursul Internațional de Yoyo. Replay Pro are o durabilitate excelentă fiind realizat din policarbonat puternic. Acesta este unul dintre cele mai folosite yoyo-uri în concursuri. Dacă ești printre jucarii yoyoavansați, nu rata acest yoyo și realizează cele mai spectaculoase trick-uri cu Replay Pro.
 • Yoyo Flight - Flight este un yoyo recomandat jucătorilor avansați datorită balansului și lungimii firului. Acesta se bucură de un balans perfect, de un design inedit și de o durabilitate spectaculoasă. Trick-urile care se pot realiza cu acest yoyo, impresionează pe toata lumea chiar și în timpul competițiilor.
 • Yoyo Flight - Special - Este unul dintre cele mai spectaculoase yoyo-uri. Pe lângă designul unic care impresionează pe toată lumea, yoyo-ul este foarte bine balansat, acest lucru ajutând la realizarea unora dintre cele mai dificile trick-uri.
 • Yoyo Boss - Realizat din aluminiu și destul de greu de folosit, Yoyo Boss este unul dintre cele mai populare yoyo-uri din metal. Este un yoyo din categoria destinată jucătorilor avansați. Acest yoyo este durabil și poate fi folosit în cele mai grele competiții.
 • Yoyo Hubstack - Este ideal pentru toți jucătorii de yoyo. Poate fi folosit de orice pasionat de yoyo, indiferent de nivelul la care se află. Hubstack este ușor de folosit datorită greutății sale reduse și plasticului din care este fabricat. Cu yoyo Hubstack, se pot realiza numeroase trick-uri indiferent de gradul de dificultate.

4. Jocurile de yoyo sunt impresionante, trick-urile realizate de către jucatorii profesioniști uimesc o lume întreagă. De departe cele mai spectaculoase trick-uri aparțin stilului de joc looping. Acest stil necesită folosirea ambelor mâini, în fiecare aflându-se un yoyo. Yoyo-urile speciale pentru stilul de joc looping sunt mai subțiri și au dejucarii yoyocalajul mai îngust.

 • Yoyo Loop 360 – Este unul dintre cele mai potrivite yoyo-uri pentru trick-uri looping. Forma yoyo-ului este ideală pentru mâna jucătorului și nu are părți mici pe cale le poți pierde. Loop 360, este yoyo-ul perfect pentru cei care vor să performeze în stilul de joc looping.

Sperăm ca te-am convins din prezentarea acestor "jucării" yoyo, să îți dorești să intri în aceasta lume fascinantă, să îți achiziționezi primul yoyo și să inveți cu copilul, sau prietenii tăi, cele mai spectaculoase trick-uri, pentru o experiență care te va relaxa și te va face să te simți mai bine.

Comentarii la articol

Trimite comentariu
* Camp Obligatoriu