Blog Giftology

Trucuri Kendama – varf si cupe

Trucuri Kendama - varf si cupe

Unul din cele mai importante trucuri pe care trebuie să le reușești pentru a-ți dovedi că tu ești stăpânul este să prinzi mingea (tama) în vârful (kensaki) kendamei. Nu este cel mai ușor truc, de aceea nu l-am încercat mai devreme, am așteptat să fii foarte familiar și sigur pe tine cu priza ken și să fii foarte corect în mișcarea de flexare a genunchilor.

1.    Prinderea mingii cu vârful kendameikendama jocuri sfaturi reguli trucuri varf cupe

Kendama ținută cu priza ken lasă mingea (tama) să fie în jos, pe verticală, chiar dacă se mișcă încă. Fără a mișca mâna, se saltă mingea să ajungă deasupra vârfului numai din flexarea genunchilor.

Prin aducerea kendamei la poziția verticală, se va poziționa sub gaura din minge (ana) și astfel va fi prinsă în vârf.

De sublinia este că trebuie ca mâna de priză să nu se miște, mingea este săltată numai din mișcarea de flexare, în jos apoi în sus, a genunchilor, urmată la revenire de îndreptarea kendamei sub gaură și o a doua flexare a genunchilor pentru amortizarea prinderii.

Mișcarea poziției mâinii, va face foarte dificilă prinderea mingii, pentru că poziția găurii se poate schimba și este mai greu de controlat. Mingea se saltă numai din mișcarea genunchilor.

Pentru reușită, trebuie să ai în minte cele trei idei: mingea pornește de la verticala locului, fiind atârnată cu gaura în jos, săltarea mingii se face din flexarea genunchilor, fără mișcarea poziției mâinii de priză, pentru ca gaura, rămânând în aceeași poziție, să ajungă deasupra vârfului și prin a doua flexare a genunchilor pentru amortizare, să fie prinsă în vârf.

2.    Prinderea mingii cu cupa de bază a kendameikendama jocuri sfaturi reguli trucuri varf cupe

Trucul următor este de a prinde mingea (tama) așezată pe cupa de bază (chu-zara) în vârf (kensaki).

  • Prinderea mingii pe cupe

Înainte de a învăța acest truc este important să controlăm foarte bine prinderea mingii pe cele trei cupe și în același timp să avem tot timpul sub control poziția găurii din minge (ana).

De principiu, gaura trebuie să fie îndreptată spre dumneavoastră. Exersați să prindeți mingea (tama) succesiv pe cupa mare (o-zara), cupa mica (ko-zara) și cupa de bază (chu-zara), dar în toate aceste prinderi gaura mingii (ana) să fie îndreptată spre voi.

  • Urmărirea poziției găurii din minge în timpul trucului

Toate aceste prinderi Kendama le-ați exersat cu prize ken. Pasul următor necesită o înclinare a kendamei în așa fel încât la aruncarea în sus a mingii, prin flexarea genunchilor, (la fel ca la trucul anterior), fără mișcarea mâinii de priză, gaura mingii să se poziționeze în jos. Din această poziție, mingea va fi prinsă cu ușurință pe vârf. Acest lucru cere ceva practică.

kendama jocuri sfaturi reguli trucuri varf cupeÎn cazul în care gaura nu este îndreptată spre dumneavoastră, încercați prinderi suplimentare pe cupe până ajungeți să controlați poziția găurii. Acest control îl veți obține prin practică: la aruncarea în sus a mingei prin flexarea genunchilor, mișcați de așa manieră încheietura mâinii, pentru a poziționa gaura după cum doriți.

Asta este, de fapt, cea mai inportantă parte a trucului. Kendama va fi înclinată la un anumit unghi, cu gaura spre dumneavoastră, iar prin aruncarea în sus a mingii, prin flexarea genunchilor, mingea va ajunge deasupra kendamei, cu gaura îndreptată în jos.

  • Corectarea poziției găurii din minge în timpul trucului

Un alt lucru pe care îl veți observa când faceți acest truc, este că gaura este îndreptată direct în sus sau în direcție opusă ție. Există câteva metode pentru a îndrepta asta. Cel mai lesne este să faci un truc cupă-cupă în plus, pentru a repoziționa gaura așa cum ne dorim.

În cazul în care poziția găurii din minge este opusă poziției tale, prin înclinarea mai drastică a încheieturii, împreună cu o flexație mult mai puternică a genunchilor, se poate ajunge în situația unei prinderi corecte în vârf.

Diferitele trucuri, de pe diferitele cupe pe vârf, le veți obține printr-o atentă studiere a înclinațiilor pe care le veți da kendamei, în raport cu corpul dumnevoastră, ca să puteți urmări și aduce gaura deasupra vârfului, pentru a prinde mingea în acesta.

Un alt sfat important, este ca în timpul acestui truc Kendama să încercați să tineți mingea (tama) cât mai jos, cât mai aproape de vârf (kensaki), pentru ca gaura să fie găsită cât mai ușor. O mișcare înaltă, cu distanță mare între vârf și minge va face acțiunea mai dificilă.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului