Blog Giftology

Seful e cel mai fericit daca i-ai gasit cadoul potrivit

Seful e cel mai fericit daca i-ai gasit cadoul potrivit

Apelativul de șef este legat de muncă, stres, deadline-uri, rapoarte, și în nici un caz de noțiunea de cadou. De câteva ori pe an, însă, reapare acestă problemă și trebuie rezolvată orice ar fi.

Amintește-ți că nu oferi un cadou unuia din familie sau unui prieten, relația șef – angajat funcționează pe principiul „Nu prestezi, atunci șomezi!”. Șeful iubește angajatul care munceste și angajatul, șeful care plătește, asta stă la baza prieteniilor de la serviciu și nu doar pura simpatie.

Înainte de a cumpăra un cadou trebuie să ne împăcăm cu întrebările pe care ni le pune propria conștiință:

  • Este indicat să-i facem șefului un cadou?

Eticheta zice că nu, dar eticheta nu l-a cunoscut pe șeful nostru. Da, vorbim de șefii relativ ok căci unui șef terorist degeaba îi dai cadouri, te va privi cu aceeași „dizgreață”. Cadourile se oferă pentru a onora o relație deja existentă, nu ca să legi una nouă.

  • Cum trebuie să fie cadoul?

Șeful e și el om, unul cu care îți petreci cam jumătate din viață. S-ar bucura să vadă că îl apreciezi, că i-ai luat un cadou de drag, nu de obligație. Deci ferește-te pe cât posibil de sticla de vin și altele la fel de impersonale. Doar vrei să-i transmiți că ți-e simpatic.

sefi idei cadouri pendulSfaturile practice pentru alegerea cadoului ar fi:

  • Cumpără întotdeauna în echipă

Eticheta cere să întrebi mai întâi colegii de birou dacă vor să contribuiți împreună la un cadou colectiv. Doar dacă niciunul dintre ei nu este de acord cu un astfel de cadou, orientează-te către un cadou individual.

  • Cum poți face un cadou individual

Dacă te hotărăști să oferi un cadou individual, asigură-te că dăruiești ceva care nu transmite mesajul greșit, manifestă discreție și eleganță. Oferă un cadou sincer, pe care l-ai ales cu gândul la el, și nu dărui cu speranța de a primi ceva înapoi. Evită să te consulți cu colegii în legatură cu valoarea cadoului pe care vrei să îl oferi de unul singur. Dăruiește-l în intimitate, nu de față cu toată echipa.

  • Nu oferi cadouri cu tentă prea personală

Ce să nu oferi niciodată? Cadourile cu implicații religioase, politice, sexuale, ori de altă natură foarte personală, sunt nepotrivite. Nu oferi niciodată bani, promisiuni sau orice alte gesturi de natură îndoielnică. Evită tipuri de cadouri care ar putea fi considerate deplasate.

Cadoul nu trebuie să lezeze egoul șefului.

Nu trebuie să uităm de eticheta pe care acest gest o presupune. Cadoul trebuie să fie:

  • Impecabil ca aspect, fara defecte. În cazul acesta detaliile contează mai mult decât îți imaginezi;
  • Elegant, poate chiar de lux, să-i reflecte statutul, poziția;
  • Echilibrat, nici prea personal, dar nici prea profesional. Nu lenjerie sau cosmetice, dar nici agende cu pix;
  • Un Simbol care să inspire încredere, admirație, putere;
  • Simplu și sincer. Propune-ți să-i faci o bucurie, nu doar să-l impresionezi. Te va mirosi de la o poștă.
  • În niciun caz romantic. Nu ai vrea ca darul să-i dea de înțeles altceva, pentru că îți faci probleme singur sau singură.

Cadoul pentru șef trebuie personalizat în funcție de nevoile și pasiunile lui. Nu uita că de multe ori șeful este o șefă.

Echipa Giftology te ajută cu numeroase idei de cadouri de care cu siguranță se va bucura, dacă îl identifici cu unul din următoarele tipuri de șefi.

1. Șeful tradiționalist

Cum îl recunoști: Acești șefi/ șefe lucrează în cadrul companiei de mulți ani și sunsefi idei cadouri set constructie corabiit oameni de bază care cunosc toate mecanismele și rotițele, care pun afacerea în mișcare. Persoanele tradiționaliste au deja modul lor „operandi” de a face lucrurile și nu sunt foarte deschiși la schimbări. Abordarea lor clasică tinde a fi neschimbată de-a lungul timpului și sunt reticenți în a se mai schimba.

Ce îi oferi:

  • Pendulul în valuri – este un cadou interesant care să acopere o gamă largă de posibilități, optează pentru cel mai clasic cadou de pe piață, o adevărată piesă de rezistență în orice birou. Pendulul în valuri este un produs spectaculos datorită modului în care “dansează” cele 15 bile. Formele frumoase si schimbătoare ofera o priveliște încântătoare. Pendulul este cadoul perfect pentru iubitorii de știință și pentru cei ce își doresc un obiect de decor interesant.
  • Corabia ”Queen Anne’s Revenge”  – este nava amiral a cunoscutului pirat englez Barbă Neagră, pe numele adevărat Edward Teach, cel mai temut pirat din istorie.

Ea a fost lansată la apă în Anglia ca o navă comercială în 1710 și a fost capturată de Franța în 1711. A fost folosită de francezi ca o navă de sclavi și a fost capturată de pirați în 1717. Barbă Neagră a folosit nava timp de mai puțin de un an, dar a fost deosebit de prolifică în capturarea prăzilor.

În 1996, firma Intersal Inc., a descoperit rămășițele unei nave care ar putea fi Queen Anne’s Revenge, care a fost adăugată în Registrul Național al Locurilor Istorice din SUA.

Queen Anne’s Revenge este o fregată, deci o navă de război, caracterizată de velier cu trei catarge, rapiditate și dotată cu artilerie puternică. Este destinată acțiunilor de recunoaștere, de urmărire, pază și de legătură între navele mari.

2. Șeful multi-tasking

Cum îl recunoști: Ei sunt șefii implicați în toate, care jonglează cu câteva proiecte în același timp.

Ce îi oferi:sefi idei cadouri pix multifunctional

  • Pixul multifuncțional 12 în 1 – este pentru cei cărora le plac mult uneltele, dar nu au loc și nici nervi să administreze prea multe obiecte. Soluția ideală este acest pix multifuncțional 12 în 1 Multi Tool.

Această unealtă multifuncțională conține ferastrău, pensetă, perforator, pilă, lame scurte și lungi, șurubelniță cu profil lat și șurubelniță în stea.

Toate aceste instrumente sunt „ascunse” sub forma unui pix, pe care îl poate purta cu ușurință în geantă, în orice moment.

  • Breloc multifuncțional 6 in 1  – este cadoul ideal pentru un astfel de șef, pasionat de necunoscut și de aventură. Este o variantă optimă pentru a avea toate sculele necesare într-un volum foarte mic, foarte ușor de administrat și de calitate.

Brelocul multifuncțional 6 in 1 de la Scott & Lawson este o soluție pentru a putea să ai tot ce este nevoie oricând și oriunde, la o greutate și mărime foarte mică. Uneltele se pot strange într-un breloc mic care nu te va deranja dacă îl bagi în buzunar sau îl agăți la chei.

3. Șeful la Patru Ace

Cum îl recunoști: Acest tip de șef se remarcă prin atenția deosebită care o acordă imaginii sale. Îl vezi mereu că se îmbracă la patru ace și radiază o imagine a profesionalismului, care inspiră toată echipa și aduce noi clienți. „Dress for the job you want, not for the job you have” pare să fie motto-ul după care și-a ghidat toată cariera.

Ce îi oferi:

  • Pinart – este cadoul ce o să creeze o impresie puternică șefului tău. Este vorba de o piesă clasică de birou din anii ’80, care revine în forță. Artistul din el își va folosi imaginația pentru a realiza sculpturi originale cu care să-și uimească vizitatorii și prietenii. Tot ce trebuie să faci este să apeși ușor contra miilor de ace, iar acestea vor lua forma dorită. Ecranul de plexiglas din fața va proteja lucrarea de orice interferență. După ce te-ai plictisit de imaginea curentă, tot ce trebuie să faci e să o intorci astfel încât acele vor cadea la loc și ai „panza albă” pentru o nouă creatie.
  • sefi idei cadouri sristale antistresMini Joc Biliard de birou – este un joc de masă în care obiectivul jucatorului este să introducă toate cele 16 bile în buzunarele mesei. Pentru a muta bilele pe masă se foloseste tacul.

Setul este format dintr-o mini masă de biliard, 2 tacuri, 16 bile și un triunghi care te ajută la așezarea bilelor. Masa este din plastic și îmbracată în catifea de culoare verde.

3. Șeful Practic

Cum îl recunoști: Șeful departe de a fi relaxat, este mereu concentrat pe lucruri practice și caută întotdeauna accesorii pe care să le integreze în viața sa. Nu pune mare preț pe etichete și îți cere doar să faci treaba cu responsabilitate.

Ce îi oferi:

  • Sfere Magnetice – sunt pentru când ești singur în birou și ai nevoie de o destresare rapidă, în momentele grele.

Sferele magnetice antistres decorează biroul într-un stil unic și elegant, cu ele îți poți pune imaginația în funcțiune, creând forme diferite de fiecare dată. Sferele sunt de diferite mărimi și se așează pe un stand magnetic.

Sferele magnetice vor fi decorațiunea perfectă pentru biroul șefului și în același timp aliatul său secret împotriva stresului sau plictiselii.

sefi idei cadouri atlas magnetic4. Șeful călător

Cum îl recunoști: Una dintre responsabilitățile sale cele mai comune este faptul că trebuie mereu să călătorească în interes de serviciu. Acest lucru îi face plăcere, se bucură atunci când vizitează locuri noi și are ocazia să cunoască persoane diferite.

Ce îi oferi:

  • Stand Magnetic – Atlas of Levitation – este un glob pământesc pur și simplu uimitor, un plus pentru biroul dumneavoastră. Având pe desktopul dumneavoastră un glob pământesc levitant și rotativ, cu siguranță veți afișa o imagine dinamică, mult mai percutantă, mai interesantă și oarecum mai reală a lumii în care trăim.

Există un disc magnetic ce levitează deasupra bazei, care este sub forma unui atlas bun de pus în bibliotecă și poate susține obiecte cu greutate de maximum 100 grame. Globul pământesc expus, realizat cu imaginile capturate de NASA, din spațiu, va fi scos în evidență atât prin iluminarea acestuia de către cele trei LED-uri din discul magnetic, cât și prin rotirea efectivă a sa. Alimentarea LED-urilor este un proces fascinant în sine, este wireless, prin inducție magnetică.

Dacă pe lumină e o adevărată piesă de artă, întunericul îi va scoate în evidență adevăratele calități.

Cu el în față, gândul zboară automat la avioanele ce survolează Pământul, pentru a ne duce și la muncă, dar mai ales în vacanțe.

  • Podul Turnul Londrei – sau Tower Bridge, este celebrul pod peste Tamisa, situat în Londra. Podul a fost construit între anii 1888 – 1894 și leagă partea de sud cu nordul orașului. Lungimea totală a podului este de 244 m, înălțimea pilierilor atinge 65 m. Tower Bridge a fost proiectat în stilul neogotic de Horace Jones.

Tower Bridge este în același timp un pod mobil și un pod suspendat. Podul are două turnuri care sunt legate între ele la nivelul superior prin pasarele. Fiecare parte, cântărind peste 1000 de tone, este contrabalansată pentru a minimiza forța și a permite ridicarea în 5 minute. Pivoții pentru basculare și mașinile necesare deschiderii podului sunt adăpostite la baza fiecărui turn.

5. Șeful punctual

sefi idei cadouri ceasCum îl recunoști: Îi place ca orice întâlnire să pornească și să se sfârșească la timp, conform agendei stabilite chiar de către el. Caracteristica sa predominantă este punctualitatea. E mereu la timp, chiar și când întâlnirea are loc în partea cealaltă a orașului. Mereu conștient de timp, este preocupat să facă lucrurile după orar, fiecare activitate a sa este cronometrată.

Ce îi oferi:

  • Ceas cu proiecție Stație Meteo – este un ceas deşteptător cu proiecţie LED, lumină roşie, cu prognoză meteo, alarmă, afişaj dată şi oră, higrotermometru în °C sau °F, ecran luminat LCD, afişaj negru cu elemente colorate, suport pliabil, conexiune pentru adaptor, adaptorul nefiind inclus. Funcționează cu 2 baterii tip AAA care nu sunt incluse. Când este conectact la priză, proiecția este continuă.

Inovatorul ceas cu proiecție Statie Meteo este potrivit în toate camerele casei tale. Acesta proiectează ora ajutându-te să-l citești de la o distanță mai mare, fără să fie nevoie să te apropii de el.

Ceasul este prevăzut cu un sistem care măsoară și afișează temperatura și umiditatea. Și de amândouă avem nevoie ca să vedem cum este cu disconfortul”. Totodată el este prevazut cu un calendar care afișează atât luna, cât și ziua.

  • Ceasul Orbit Space – este un ceas ce vrea să-ți reprezinte mișcarea planetelor în jurul soarelui, ca și cum ai privi sistemul solar din spațiu. După cum știm cu toții, planetele orbitează soarele și exact asta reprezintă acest ceas foarte ”cool” pentru birou.

Tradiționalele limbi sunt înlocuite de bile. Cu soarele în mijloc, trei planete care par a fi suspendate pe orbitele lor, au o mișcare netedă și continuă. Trei bile colorate din aluminiu anodizat se rotesc în ”orbitele” circulare ale feței, care este acoperită cu cauciuc pentru a preveni zgârierea. Fiecare planetă reprezintă o altă limbă a ceasului, magneții ascunși trăgând ”planetele” în jurul soarelui, pe cadran.

Inelul exterior desenat pe cadran are reprezentarea orelor ca la un ceas clasic.

Ar putea dura ceva timp ca să vă obișnuiți cu citirea timpului cu acest ceas, dar merită cu siguranță răbdarea.

sefi idei cadouri fan star wars batman irin man dc comics6. Șeful pasionat de filme SF

Cum îl recunoști: Îi place să vadă toate SF-urile apărute, chiar de mai multe ori, cunoaște poveștile până la amănunt și este în centrul unui mic univers SF format din tot felul de gadgeturi. Nu va fi o problemă de spionaj să afli dacă este fun Star Wars sau Iron Man, va face singur declarații complete.

Ce îi oferi:

  • Colecția Star Wars – reprezintă ceea ce George Lucas a reușit în 1977 să-și prezinte viziunea asupra viitorului și să pornescă fenomenul Star Wars, revoluționând istoria cinematografică. Primul său film a stabilit noi recorduri de încasări în Statele Unite deschizând apetitul oamenilor pentru poveştile SF. Star Wars a deschis o noua eră, a dat “A New Hope” pentru genurile science-fiction şi fantasy și a creat milioane de fani. Se pare că studiourile Lucas au avut forța cu ele….

Cred că nu poate fi nimic mai plăcut pentru un fan Star Wars, decât să-și meșterească singur personaje sau obiecte gen Star Wars. Este un efort dar rezultatul merită!

  • Colecția Marvel – Colecția de miniaturi din metal, nu își dezminte diversitatea și ne mai surprinde încă o dată cu Marvel – Iron Man. Iron Man (Tony Stark) este un supererou fictiv, care apare în cărțile de benzi desenate publicate de Marvel Comics.  Pentru a scăpa din captivitate el își crează o armură robotică pentru a se salva.

Mai târziu, Stark adaugă costumului arme și alte dispozitive tehnologice, proiectate prin intersefi idei cadouri fan star wars batman irin man dc comicsmediul companiei sale, Stark Industries. El folosește costumul și versiunile succesive ale acestuia pentru a proteja lumea ca Iron Man, ascunzându-și adevărata identitate. Altă miniatură de neratat pentru un pasionat de filme este supereroul War Machine.

  • Colecția Batman – Personajul de benzi desenate Batman a apărut pentru prima dată în anul 1939 și de atunci până în prezent, a devenit unul dintre cei mai iubiți supereroi. Popularitatea imensă a eroului din benzile desenate, a atras industria cinematografică, și de aici a început altă legendă cu multe efecte speciale și actori foarte pe val, cu multe premii și poziții înalte în box-office.

O altă piesă de colecție, care ar putea pune pe foc orice cinefil, este această miniatură din metal Batman – Batmobil 1966, reprezentând clasicul automobil Batmobil din serialul TV Batman, după modelul Lincoln Futura al producătorului Ford. Sau poate Batman – Batwing 1989 folosit ca și vehicul de luptă aerian, construit special pentru a acoperi nevoile lui Batman, fiind echipat cu arme de foc și chiar rachete.

Că este vorba despre șefi, directori, supervisori, mentori sau partenerii de afaceri, toți pot contribui, într-un fel sau altul, la dezvoltarea ta. Cadourile pentru cei care ne susțin cariera și ne îndrumă, sunt moduri în care ne exprimăm cel mai bine recunoștința.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului