Blog Giftology

Cum se numesc cupele Kendama?

Cum se numesc cupele Kendama?

Kendama este o jucărie tradițională japoneză, care încearcă să mărescă abilitățile și îndemânarea prin mânuirea ei. Controlul de sine și răbdarea sunt abilități necesare în mânuirea Kendama.

kendama beneficii intretinere jocAcesta este o Kendama.

Kendama este alcătuită din două părți: o minge (tama) și un mâner (ken), prinse între ele cu o sfoară (ito). Pe mâner este prins perpendicular un corp (sarado) care se termină cu cupe, în care se poate așeza perfect mingea (tama).

Kendama are 2 cupe – cupa mică, numită Ko-Zara, și cupa mare, numită O-Zara. Mai există și un vârf, folosit în trucurile Kendama, vârf numit Kensaki.

În general, există patru mărimi ale acestei jucării: micro (cea mai mică variantă Kendama), mini, standard și monster (cea mai mare Kendama).

kendama beneficii intretinere jocCum folosim kendama?

Cu diferite prize pe corpul principal, printr-o miscare amplă și bine controlată, mingia (tama) în care există o gaura (ana) se poate înfige în vârful (kensaki) mânerului. Una din cupe este aflată pe corpul principal (ken) și se numește cupa de bază (chu-zara). Aseastă cupă este practic la sfârșitul corpului principal, semănând cu un mâner (kenjiri). Aceast mâner are o conicitate foarte mică și este separată de restul corpului cu un fel de inel (suberidome). Este cupa cu diametrul cel mai mic, dar cu toate astea numele ei este, cupa de bază (chu-zara).

Cum am amintit anterior, la o anumită distanță de vârf, cam un sfert din lungimea mânerului, este fixat un așa numit corp al cupelor (sarado), fixat perpendicular pe axa mânerului. Corpul cupelor are la extremități, cupa mare (o-zara) și respectiv cupa mică (ko-zara). Diametrele celor două cupe sunt diferite, dar ambele sunt mai mari în diametru decât cupa de bază.

În același mod, cu diferite prize ale mânerului, se aruncă bila și se încearcă prinderea ei pe oricare din cupe.

Deși Kendama pare o jucărie foarte simplă, trucurile care se poate face cu ea sunt practic nelimitate.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului