Blog Giftology

Campioni kendama care te vor impresiona

Campioni kendama care te vor impresiona

Kendama este o jucărie și, în același timp, un joc care încearcă să dezvolte abilitățile și îndemânarea în mânuirea ei, fiind gândită ca un fel de replică a unei săbii, pe care trebuie prinsă o bilă. Coordonarea dintre ochi și mișcarea mâinii, controlul de sine și răbdarea sunt abilități controlate și educate de acest joc.

Sintagma „We Are the Champions!”, atribuită pe bună dreptate lui Freddie Mercury, a dat încredere și stabilitate întregului mapamond începând din 1977. A fost acel moment de conștiință, în care cu toții am înțeles că se poate. Nu contează când, unde sau de ce, dar toți trebuie să înțeleagă că „… noi suntem campionii lumii”.

Kendama a plecat din Japonia și s-a globalizat, iar între 5 și 80 de ani, popularitatea în creștere însemnând organizarea de competiții și alcătuirea de clasamente.

„Kendama USA”, unul din principalele branduri producătoare ale acestei „jucării” și, în același timp, unul din principalii sponsori pentru competiții de acest gen, și-a răsplătit campionii creând o serie de modele de kendame, cu particularități personalizate de fiecare campion mondial, membru al echipei „Kendama USA”. Diferite specii de lemn pentru grip, desene sau logo-uri ce împodobesc cupele sau marginile acestora, semnătura campionului și de cele mai multe ori o combinație de culori specifică pentru bilă, sunt caracteristicile acestei serii „Kendama USA Pro”, creată pentru campioni și cu designul acestora.

Echipa Giftology a făcut posibil ca toate aceste modele speciale să intre în posesia pasionaților de kendama, speranța tuturor fiind ca astfel, să mai existe încă un stimulent pentru progrese în viitor.

Toate aceste kendame sunt omologate pentru competiții, în pachet regăsindu-se și ață de rezervă, sticker și instrucțiuni de folosire.

Fără o ordine specială, iată câteva particularități ale aceste serii de modele:

1. Kendama USA Pro – Alex Smith – face parte din proiectul ce vrea să evidențieze fiecare dintre jucătorii campioni din echipa Kendama USA și setările specifice kendamei pe care au ales să le utilizeze pentru Kendama World Cup (KWC), adăugând, de asemenea, și fiecare semnătură scrisă manual.

Modelul Pro Alex Smith, realizat din lemn de arțar, prezintă un design de labirint pe ken și tama a fost vopsit cu vopseaua roșie de mătase. Acordând un omagiu țării sale natale, Alex a adăugat, de asemenea, o frunză de arțar, logo-ul Canadei, pe partea de sus a tamei.

Această kendama este inspirată din locul de unde provin. Am realizat numeroase modele din diferite tipuri de lemn, dar arțarul este preferatul meu, fiind foarte ușor și durabil, totodată fiind și specific Canadei. Prima kendama pe care am avut-o a fost roșie, culoarea steagului Canadei este tot rosu, de aceea am ales să folosesc aceeași nuanță. Totodată, am adăugat micuța frunză de arțar pe care o întâlnim și pe drapel, în vârful bilei, pentru a-i ajuta vizual pe jucatori. Am adaugat logo-ul Kendama Edmonton deoarece sunt foarte mândru de echipa din care fac parte. Ideea designului de pe mâner mi-a venit pe vremea când eram în Japonia.” – Alex Smith.

kendama campioni joc usa pro kaizen2. Kendama USA Pro – Zack Yourd – are un ken din lemn de fag și tama pictată cu un amestec special de vopsea de mătase rafinată, fiind vopsită în așa fel încât să imite cafeaua. Îmbinându-și atât stilul de viață, cât și pasiunile sale, gravurile complicate din cultura japoneză ale lucrurilor preferate de Zacks pot fi găsite în fiecare cupă a kendamei.

Brew înseamnă a face o băutură prin fierbere, înmuiere sau amestecare a diferitelor ingrediente. Am creat această kendama în jurul băuturilor care coincid stilului meu de viață și în care îmi găsesc bucuria și satisfacția pură. În lumea băuturilor, există trei tărâmuri, fiecare dintre acestea reprezentându-mă, la fel și viața mea de zi cu zi la anumite momente. Cafea de dimineața este pământească prin cofeina ei. Ceaiului de la amiază îmi crește energia pentru viață. Berea de seară este echilibrantă și relaxantă. În acestă kendama am reprezentat fiecare din aceste domenii, în propria lor cupă, cu ingredientul lor cheie, care îl individualizează. Pentru bilă, am optat pentru o vopsea de chihlimbar translucidă, pentru a se putea asemăna cafelei. Asta este deci „brew-dama” – Zack Yound.

3. Kendama USA Pro – Turner Thorne – a fost personalizată pentru a satisface stilul și personalitatea lui Turner. Kendama este realizată din lemn de fag.

Mi-am proiectat modelul Pro cu stilul de viață al muntelui. Tama verde de armată pe care am ales-o amintește de culoarea pinilor din pustietate. Gravura pe care am ales-o este un design tradițional cu cruce, cu anul nașterii mele însoțit de copaci și un foc de tabără care seamănă dragostea mea pentru camping. Munții de pe creasta cupei mari au fost plasați pentru a observa paharul mare în timpul unor trucuri și înseamănă legătura mea cu munții.” – Turner Thorne.

kendama campioni joc usa pro kaizen4. Kendama USA Pro – Jake Wiens – este fabricată după designul conceput de Jake Wiens, la intrarea în echipa Kendama USA.

Recunoscut pentru că oferă o altă perspectivă asupra stării de spirit, necesare progresului în rezolvarea trucurilor kendama, Jake Wiens este cunoscut și ca un creator de povești și teorii asupra acestora.

Kendama este construită din lemn de fag și bila are o vopsea de gri de stâncă lunară, mătăsoasă. Kenul este decorat cu lucrări inspirate din viața cosmonauților și a spațiului cosmic, lumea spațială a misiunii Apollo. Fazele lunii sunt desenate pe marginea cupei mari, iar în interiorul acesteia este laboratorul spațial, ce a aselenizat pe solul lunar. Gravura spațială, reprezentând o cască de cosmonaut pe a cărei vizor este semnătura lui Jake Wiens, este pirogravată la baza kenului.

A fost nemaipomenit că am avut libertatea de a-mi crea propria kendama. Întotdeaua am iubit relația dintre spațiu și kendama. De la numele trick-urilor, la colaborarea cu spațiul, am colorat bila kendamei în gri, asemenea lunii. Firul auriu reprezintă legătura dintre Apollo 11 și modulul lunar. Reprezentarea fazelor lunii pe cupa mare ajută vizual jucatorii. Legendarul Apollo 11 Eagle este plasat în interiorul cupei mari și este pregătit să aselenizeze. Există un început pentru orice, trebuie doar să le iei pas cu pas.” – Jake Wiens.

kendama campioni joc usa pro kaizen5. Kendama USA Pro – Colin Sander – este de o frumusețe deosebită, fiind fabricată din lemn de mesteacăn atent selecționat.

Bila acesteia este vopsită in trei culori, verde-turcoaz la bază, albastru mat mai mult de doua treimi din bilă și roșu în partea superioară, culori asortate perfect. Culorile sunt distribuite pentru a optimiza urmărirea găurii bilei.

Interiorul cupei mari și mânerul sunt decorate spectaculos, metoda folosită fiind pirogravarea.

În cupa mare este ilustrat un desen japonez din secolul al XIX-lea, iar pe mâner sunt reprezentate cinci pietre aflate în echilibru. Totodată, teșitura conică a găurii din tama a fost mărită pentru ca trucurile cu spike-ul să devină mai sigure.

Am realizat acest model pentru a-i ajuta vizual pe jucători. Culoarea verde pe care o găsim la baza bilei înseamnă Spike, iar roșul din vârf inseamna Greșeală. Gravurile sunt plasate strategic pentru a fi de folos jucătorilor. În cupa mare se găsește un desen japonez din secolul al XIX -lea, ilustrând o plantă numită Euphorbia Pekinensis. Am ales această plantă datorită efectelor sale purificatoare. Pietrele aflate pe mâner simbolizează echilibrul, răbdarea și agilitatea mentală.” – Colin Sander

kendama campioni joc usa pro kaizen6. Kendama USA Pro – Wyatt Bray – este realizată din lemn de bambus, bila este colorată în albastru și are trei dungi galbene.

Mânerul are un design spectaculos, fiind decorat cu numeroase punctulețe, dar și cu semnatura lui Bray.

Vopseaua folosită este super sticky, pentru a putea realiza trick-uri asemenea unui supererou.

Wyatt Bray s-a inspirat în realizarea acestui model de kendama din marea sa pasiune, benzile desenate.

Combinația dintre albastru și galben îmi aduce aminte de benzile desenate. Este ca și cum aș deschide o revistă cu Spider-Man, care este favoritul meu. Sunt pasionat de benzi desenate din copilărie, prima pe care mi-am cumparat-o a fost cu Iron Man. Am ales să folosesc vopsea sticky și lemn de bambus pentru a realiza combinația ideală și pentru un balans perfect.” – Wyatt Bray

Fiecare dintre noi este un campion și, cu siguranță, toți cei din jur vor înțelege asta, dacă nu azi, cu siguranță mâine, iar kendama ne poate ajuta.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului