Blog Giftology
Cadouri inteligente pentru copii de 1 iunie

Conform credinței oamenilor de știință, creierul nostru este conceput pentru a fi stimulat și provocat, adică antrenat zilnic pentru a face “mușchi”. Dacă nu ești pus în fața a suficiente informații noi, surprinzătoare, funcțiile cognitive vor începe să se deterioreze. Acceptând și crezând cu tărie în principiile plasticității creierului, ne place să credem că gimnastica mentală mărește în mod semnificativ propria noastră materie cenușie.

Acest antrenament poate porni cu probleme clasice, multe din ele aparținând chiar unor oameni de știință celebri, materializate prin puzzle-uri ce se cer rezolvate. Ce poate fi mai grozav decât gimnastică mentală, jucându-te cu jucăriile?

De 1 iunie aveți un alt prilej să așezați deoparte dispozitivele electronice, să scoateți creierul de pe pilot automat și să vă distrați mai mult folosindu-vă memoria și viteza creierului.

Echipa Giftology are pentru toți copiii între 4 și 99 de ani idei de cadouri inteligente, puzzle-uri pentru antrenamentul vostru zilnic. Puzzle-urile sunt cele mai educative și haioase jocuri pe care le-ar putea avea un copil, un cadou inspirat de fiecare dată, indiferent de vârstă.

Colecția reunește puzzle-uri relevante din toate timpurile, legându-l pe fiecare cu o minte potrivită din istorie și având și un design ușor vintage. Fiecare cutie are informații și o scurtă istorie despre marea personalitate și despre legătura cu puzzle-ul.

1. Great Minds – Newton’s Gravity Defying Puzzle – este o provocare pentru minte din gama puzzle-urilor din lemn, o jucărie clasică, dar care nu-și pierde niciodată din puterea de a-i fascina pe cei care-și doresc o provocare a minții.

Scop: Plasați „glonțul” roșu în interiorul „cupei”, vârful glonțului trebuie să fie vizibil și orientat în sus. Apoi puneți paharul pe o suprafață plană. Trebuie să găsiți soluția de a înlătura glonțul fără să mutați sau atinge cupa.

Sir Isaac Newton (1643-1727) este recunoscut pentru observarea căderii unui măr dintr-un copac, de la care legenda spune că a pornit teoria gravitației – forța invizibilă care atrage totul spre centrul Pământului și păstrează Pământul și alte planete orbitând în jurul Soarelui. El a experimentat cu prisme optice, împărțind un fascicul de lumină și dovedind că lumina alba este alcătuită dintr-un spectru al tuturor culorilor.

2. Puzzleman – Natural – îți cere să-ți testezi aptitudinile în rezolvarea puzzle-ului robot. Dacă copilului tău îi plac puzzle-urile și provocările, atunci acesta va fi un cadou pe care nu îl va uita niciodată.

Seria Puzzleman include cubul ce se transformă în om / robot, este unul dintre cele mai simpatice puzzle-uri din toată gama, preferatul copiilor, un must-have pentru băieți.

3. Puzzling Professors 5 x Wooden Set – vă încearcă mintea în a rezolva cinci puzzle-uri, ceea ce reprezintă logică, concentrare, comunicare, perseverență și răbdare.

Trebuie să dovediți că puteți stăpâni toate cele cinci puzzle-uri ale confuzului Profesor.

Fiecate cutie are incluse cinci puzzle-uri diferite:

  • Cross – Încrucișarea
  • Spheres – Sferele
  • Pyramid – Piramida
  • Planks – Scândura
  • Knot – Nodul

Obiectivul este să separi toate piesele fiecărui puzzle și să le montezi apoi al loc, în forma inițială.

4. Great Minds – Da Vinci’s Ball Bearings Puzzle – este o altă provocare, scopul cerut este să gasiți cum să faceți ca două bile metalice să stea la marginile opuse ale puzzle-ului.

Seria Great Minds include cele mai renumite puzzle-uri din toate timpurile și creează o legătură între ele și cele mai importante personalități istorice.

Leonardo Da Vinci (1452-1519) este cel ce a conceptualizat primul elicopter. Știa că elicea de pe elicopterul său ar fi trebuit să se rotească extrem de repede pentru a se ridica și că va trebui să găsească o soluție la problema de frecare. Rulmenții cu role, împreună cu un lubrifiant, ar reduce în mod semnificativ frecarea, mărind în mare măsură viteza elicei. Deși folosirea rulmenților cu bile a fost cunoscută de romani, Leonardo Da Vinci este în general creditat cu invenția lor.

5. Great Minds – Set 5 – este un alt set de cinci puzzle-uri pe care le veți stăpâni atunci când veți separa piesele și apoi le veți reconstrui sau pune din nou împreună.

  • Steaua lui Kepler – Johannes Kepler (1571-1630) este un matematician german, astronom și astrolog, o figură cheie în revoluția științifică din secolul al XVII-lea, este cel mai bine cunoscut pentru elaborarea legilor mișcării planetare. Observațiile lui despre o supernovă din Calea Lactee au condus la numirea puzzle-ului de „Steaua lui Kepler”.
  • Câmpul magnetic al lui Faraday-  Michael Faraday (1791-1867) este un om de știință, chimist, fizician și filozof englez care a contribuit în mare măsură la domeniile electromagnetismului și electrochimiei. Invenția sa de dispozitive rotative electromagnetice, a constituit fundamentul tehnologiei motoarelor electrice.
  • Echipamentul lui Franklin –  Benjamin Franklin (1706-1790) este unul dintre părinții fondatori ai Statelor Unite. În calitate de om de știință, a fost o figură importantă în Iluminismul american și în istoria fizicii pentru descoperirile și teoriile sale cu privire la electricitate. A realizat un experiment celebru pentru a dovedi că fulgerul este electricitate, prin zborul unui zmeu într-o furtună.
  • Filamentul luminii lui Edison – Thomas Edison (1847-1931) este un inventator american, care a dezvoltat multe dispozitive care au influențat foarte mult viața din întreaga lume, descoperind fonograful, camera video și un bec electric de lungă durată.
  • Traversele căilor ferate ale lui Stephenson – Robert Stephenson (1803-1859), fiul lui George Stephenson, și-a ajutat tatăl să inventeze prima locomotivă feroviară, „The Rocket”. El a continuat să dezvolte un motor cu abur mult mai puternic și a contribuit la extinderea rețelei feroviare timpurii a Marii Britanii. Este renumit pentru construcția a numeroase tuneluri și poduri de cale ferată.(fig?)

Jocurile logice vor fi îndrăgite de pasionați, dar nu numai, pentru că rezolvarea problemelor aduce cu ea mulțumire și satisfacție. Lista noastră de cadouri inteligente, să vă ajute să vă surprindeți plăcut familia și copii de 1 iunie. Încă odată, mintea trebuie antrenată căci „Mințile mari au scopuri, în timp ce mințile mici au doar vise„.

Pentru copiii pasionați de juggling, citește și Yoyo – Jucarie pentru incepatori si avansati.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului