Blog Giftology
Ann Connolly – un yoyo feminin

Așa cum am spus mai tot timpul, o fi kendama cea mai tare, dar mai sunt și altele la fel. Și aici este vorba de jongleriile cu titirezul sau cu yoyo-ul, care au un grad de spectaculozitate comparabil, dacă nu poate, chiar mai mare.

Depinde și de gust și de cât ești de prins.

De unde știu? Păi, între 5 și 7 mai 2017, la Romexpo, East European Comic Con  a avut a cincea ediție, care a reunit peste 40.000 de pasionați de filme și seriale, benzi desenate, boardgames, anime, cosplay și stand-up comedy.

În zona dedicată gaming-ului, fanii au putut testa jocuri și echipamente noi. Pasionații de kendama au avut organizat un stand de kendama și yoyo, unde s-au putut testa și achiziționa produse și s-au urmărit demonstrații de yoyo și kendama.

Echipa Giftology, împreună cu cei de la YoYo Factory au adus doi maeștri/ campioni de yoyo, pe Vashek Kroutil şi pe Ann Connolly.

Alături de conpatriotul său, fantastica Ann Connolly și-a demonstrat talentele și i-a învățat pe cei din public, tot felul de jonglerii cu yoyo-ul.

Cine e Ann Connolly?

ann connolly comic con 2017 yoyo factoryAnn Connolly trăiește în Praga, Republica Cehă și este foarte pasionată de jongleriile cu yoyo-ul. Datorită îndemânării și pasiunii sale pentru yoyo a fost cooptată și sponsorizată de echipa YoYo Factory. Ea ajută copiii din toată lumea să învețe despre yoyo, face tutoriale care sunt foarte populare și este foarte activă în comunitatea yoyo din toată lumea.

Studiază la Anglo-American University din Praga și este „dreptace”, adică jucătoare de mâna dreaptă, stilul ei preferat fiind 1A.

1A este stilul de jonglerie cu un singur yoyo. Pe sfoara întinsă, yoyo-ul este manevrat să tindă să nu răspundă, pentru a permite efectuarea de șiruri de trucuri mai complicate. Este stilul despre care majoritatea vorbesc ca fiind „yoyoing”.

Ann Connolly consideră că interesele sale includ acum yoyoing, anime și, recent, kickboxing.

Ea povestește că a început yoyoing-ul când avea cinci ani, în timpul exploziei yoyo din 1998, împreună cu tatăl ei, fiind astfel nevoită, să țină pasul cu el. La World’s 2003 a înțeles mai bine pe ce trebuie să se concentreze mai mult și ce trucuri să învețe. Shinji Saito este preferatul ei, cel care a inspirat-o în yoyoing. Yoyo-ul ei preferat fiind Czech Point de la YoYo Factory.

ann connolly comic con 2017 yoyo factoryAnn Connolly, a devenit în timp, una din cele mai renumite jucătoare de yoyo din lume. Este un jucător yo-yo sponsorizat de YoYoFactory, compania de producție de jucării de îndemânare și un vlogger YouTube. Canalul ei de YouTube include videoclipuri săptămânale cu recenzii despre produse YoYo Factory și diferite tutoriale amuzante, despre cum să faci trucuri și jonglerii originale.

Toți cei care o cunosc spun că zâmbește tot timpul, că este foarte prietenoasă și nu te complexează cu profesionalismul sau cu competențele ei. Toată lumea o cunoaște și o stimează pentru că face o treabă minunată. Merge prin turnee în întreaga lume, unde învață oamenii despre yoyo și jongleriile cu el.

Gelozia este aproape naturală în condițiile astea. Cu gelozia vine critica, mai ales din partea băieților care se simt jigniți că o fată este mai bună ca ei. Dar, și aici, Ann își păstrează zâmbetul și își recunoaște cu sinceritate limitările. “Sometimes you’ve got to just accept your limitations. Other times you should practice hard and overcome them. And still other times you should just make a funny video about them and rack up those views, amirite?”

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului