Blog Giftology

3 prize de baza pentru kendama

3 prize de baza pentru kendama

Kendama este specială deoarece în funcție de îndemânarea și imaginatia ta, poți face infinit de multe trick-uri. În același mod, cu diferite prize ale mânerului, se aruncă bila și se încearcă prinderea ei pe oricare din cupe. Pas cu pas, prin strategie și focusare, veți deveni mai îndemânatici și mai încântați.

Acum vom încerca să învățăm trei prize de bază pentru Kendama, pentru a putea controla mai bine jocul.

kendama grip ken priza1. Priza grip – Prima priză este numită generic prinderea mânerului – grip ken. Este modul cel mai natural și confortabil de a ține mânerul.

Se poate ține cu toată mâna, dar o modalitate mult mai bună și elegantă, este să fie ținută cu trei degete pe o parte și degetul mare pe partea opusă, fixate lângă corpul cupelor (serado).

Priza aceasta oferă cel mai mare control și flexibilitate în efectuarea diverselor trucuri.

2. Priza sara – Cea de a doua priză importantă, este așa-numita grip sara, sau grip pen, nume care vine dintr-o similitudine cu poziția de prindere a creionului.

Această priză este ca și cum ai ține Kendama de dedesubt, cu trei degete pe o parte și degetul mare pe partea opusă, lângă sarado, având cupa mare în fața ochilor, iar cupa mică în partea opusă.

kendama grip pen sara prizaSara grip este foarte importantă pentru că permite învățarea și executarea a numeroase mișcări, mult mai ușor, cu cele trei cupe.

3. Priza tama – A treia priză importantă este priza mingii – grip tama. Cu mâna principală se ține mingea (tama) cu gaura îndreptată în sus și se va lăsa corpul kendamei (ken) să atârne în partea de jos.

Priza mingiei (grip tama) este foarte importantă deoarece permite efectuarea unor trucuri speciale, ca avionul (airplane), sau un număr de trucuri de echilibru, ca farul (lighthouse).

Deși Kendama pare o jucărie foarte simplă, după cum ați constatat, trucurile care se poate face cu ea sunt practic nelimitate. Exersați aceste trei prize de bază și treptat vă veți îmbunătăți abilitățile și veți descoperi și alte mișcări.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului