Blog Giftology

10 lampi creative pentru o camera de geek originala

10 lampi creative pentru o camera de geek originala

Cuvântul geek este un termen de jargon, care se referă la „o persoană neobișnuită sau ciudată, în special una care pare să fie obsedată de unul sau mai multe lucruri, incluzând cele legate de intelectualitate, electronică, jocuri”. Adică persoane interesate de tehnologie, în special computer. De aici și folosirea termenului de geek legat de programatori și de industria IT.

Geek-ul este un tip inteligent care știe cum să își gestioneze cunoștintele și cum să le pună în aplicare. Invidioșii îl asociază cu termenul de tocilar sau chiar cu cel de IT-ist. Lucru care pe ei nu îi deranjează, au o părere bună despre ei, iar definiția lor preferată, despre ei, explică de ce: “programatorii sunt cei care rezolvă probleme, pe care nu știai că le ai, într-un fel pe care nu îl înțelegi”.

Dacă ești geek sau ai astfel de prieteni, sigur recunoști că piesa nelipsită din camera ta/lor este computerul și legat de acesta, tot soiul de device-uri. Sunteți pasionați, de obicei, de personaje SF, afișe, gadget-uri, statuete și, în general, de obiecte complementare legate de hobby-urile voastre.

Și, de aceea, în completarea decorului original, ar fi interesante niște lămpi, nu pentru că ar fi nevoie, ci pentru a pune într-o lumină favorabilă, ambientul prietenos. Decorul va fi mai mai confortabil și ei își vor găsi lucrurile și pe întuneric.

Echipa Giftology are o listă întreagă de accesorii luminoase, pe care să le faci cadou prietenilor, sau chiar ție, dacă îți recunoști statutul de geek și care sigur va face lumină, în preferințele tale/lor.

lampi creative camera geek meduze1. Lampa cu meduze – Dacă vrei un refresh pentru decorul din camera ta, lampa cu meduze este absolut “wow”. Nonconformismul tău va fi satisfăcut de un acvariu cu meduze, care nu stresează cu mentenanța și curățatul lui.

Dansul tăcut al micilor creaturi oceanice în lampă, va crea o ambianță plăcută, iar imaginația te va duce, poate, la poveștile cu pirați fioroși care își țineau comorile într-un container plin cu meduze, sau alți pești carnivori. Oricum, meduzele colorate și dansul lor sunt relaxante, iar spectacolul luminos este de-a dreptul hipnotic.

2. Lampa BB-8 – Pentru fanii adevărați sau, pur și simplu, pentru consumatorii de filme SF, reîncălzirea cu succes a seriei Star Wars, prin Star Wars: The Force Awakens și Rogue One: A Star Wars Story, a însemnat cu adevărat o trezire. Și anume, aducerea aminte a unui hobby care intrase în hibernare. Au reînviat pasiuni și sunt iar la modă tot soiul de obiecte, care aduc aminte de personajele și mașinile futuristice din serial.

BB-8 este unul dintre cele mai iubite personaje din franciza Star Wars. Acesta a apărut în anul 2015 în episodul Star Wars: The Force Awakens și a reușit să cucerească inimile, incredibil de repede. Fanii de toate vârstele vor să îl aibă în orice formă pe simpaticul roboțel. Bineînțeles, alături de mai vârstnicul R2-D2.

De ce nu ți-ai dori ca haiosul roboțel, să îți lumineze fiecare zi? Lampa BB-8, formată dintr-o gravură făcută cu laser și o bază pe care se pune gravura să lumineze, îți va lumina noptile întunecate.

lampi creative camera geek batman superman3. Lampa Batman Hero – Sigur, un adevărat geek va fi încântat să poată colecționa obiecte sau personaje din filmele preferate. Ce ar fi mai plăcut, decât ca de pe biroul tău, să te supravegheze supereroii din filmele tale preferate? De exemplu, să ai o lampa cu Batman, sau una cu Superman? Sau, pentru că tot i-au adus producătorii împreună, în Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), să le ai pe amândouă?

Personajul de benzi desenate Batman a apărut pentru prima dată în anul 1939 și, de atunci până în prezent, a devenit unul dintre cei mai iubiți supereroi. Filmele din seria Batman, cu actori foarte pe val și efecte speciale deosebite, nu au făcut decât să îi crească popularitatea. El este atât de îndrăgit, deorece nu deține nicio superputere, dar reușeste să îi infrângă pe răufăcătorii din Gotham City, în urma unor antrenamente grele.

Batman obișnuiește să-și petreacă majoritatea timpului în întuneric, să-i protejeze pe oamenii aflați în primejdie. Așa că dacă îți este frică de întuneric, sau pur și simplu dorești să creezi o atmosferă specială, îți recomandăm lampa cu proiecție Batman. Aceasta îți va lumina nopțile și va crea o atmosferă feerică.

Lampa Superman Hero – Superman este considerat a fi cel mai puternic supererou DC Comics. Acesta a apărut pentru prima dată în benzile desenate în anul 1938 și a avut un succes fulminant, ajungând ca în prezent să fie cel mai cunoscut supererou. Aceste are diferite puteri care îl ajută în lupta împotriva răului: poate zbura, are privire cu raze X, are o forță inimaginabilă și un auz foarte bine dezvoltat.

Superman este cel mai puternic supererou DC Comics. Acesta provine de pe planeta Krypton. Simbolul de pe pieptul costumului său, celebrul S, despre care toată lumea crede că vine de la Super, este de fapt simbolul Casei de El, una dintre cele mai influente case de pe planeta sa natală. Te vei simți foarte bine luminat de Superman și vei dormi tun în această atmosferă fantastică.

Ambele produse sunt licențiate DC Comics, Warner Bros. Entertainment Inc.

lampi creative camera geek star wars rogue one4. Lampa ambientală Star Wars – Care ar fi probabilitatea ca în aceeași famile să existe același tip de fani? Răspunsul a fost 0, până când George Lucas a reușit în 1977 să-și prezinte viziunea asupra viitorului și să pornescă fenomenul Star Wars, revoluționând istoria cinematografică. După 13 ani de așteptare, de la ultimul episod, fanii Star Wars au avut parte de mult așteptatul film Star Wars: Episodul VII.

Pentru fanii fascinați de ultima bătalie dintre navele Fighteri-lor și X-Wings, din finalul episodului VII, lampa Star Wars este un regal. Dacă ești și tu ești fascinat de această lume plină de acțiune, “A long time ago in a galaxy far, far away….”, și ți-ai dori ca acțiunea să se întâmple la tine în casă, lampa îți aduce bătalia dintre bine și rău în cameră, seară de seară, și va crea premizele unui somn plin de vise. “A magical power holding together good and evil, the dark side and the light”.

Lampa ambientală Star Wars: Rogue One – În același gen, lampa Rogue One, este un cadou care va impresiona orice fan Star Wars, mai ales că filmul a debutat cu mare succes și la noi pe ecrane. Filmul are personaje noi și nave spațiale spectaculoase. Cu lampa ambientală, poți urmări la nesfârșit, bătălia dintre rebeli și Imperiu. Lampa ambientală Star Wars conține mici nave asemenea celor din film. Navele rebelilor au culoarea albă și sunt X-Wing, Y-Wing, U-Wing și poartă o luptă continuă cu cele negre, ale Imperiului Galactic: Tie Striker, Krennic’s Imperial Shuttle, Tie Fighter… Urmărește bătălia dintre rebeli și Imperiu chiar la ține in sufragerie și ”May the Force be with you”.

5. Lampa USB – Transformers Autobot – În ultimii 10 ani, au făcut valuri semnificative la box office filmele din seria Transformers. Regizate de Michael Bay, respectivele pelicule au reușit să fie suficient de spectaculoase încât să genereze o fascinație globală pentru autoboți, mașinile care se transformă în roboți pentru a salva umanitatea. Seria Transformers a început pe marile ecrane în 2007 cu primul film, în care autoboții și decepticonii erau ilustrați sub formă de mașini vorbitoare cu un design unic.

Ce și-ar dori cel mai mult un colecționar, din Transformers? Bineînțeles, Megan Fox iese din discuție… Probabil pe Transformers – Optimus Prime – liderul Autoboților. Optimus Prime este înțelept și curajos și poate părea rece și distant în încercarea lui de a nu-și arăta emoțiile și sentimentele. El se poate transforma într-un camion. Autoboții sunt cei buni, care vor să protejeze universul și Decepticoni, răii, care vor să îl distrugă. “Most have come to destroy us. Some have come to protect us”.

Fan al seriei Transformers? Gândește-te cum e să te culci noaptea sub această privire fioroasă… chiar ca îți vine să-i lași lumina aprinsă. Lampa se alimentează pe USB, astfel încât poate sta perfect atât pe birou cât și pe noptieră.

lampi creative camera geek plasma6. Lampa Plasmă – Această lampă este un must have pentru orice geek care se respectă. Este o combinație unică creată prin îmbinarea formei unei lămpi de lavă, cu funcțiile unei lămpi cu plasma. Este fascinant să privești și să te joci cu lampa plasma, în ambele ei variante, rotunda sau trunchi de con.

Va fi suficient doar să atingeți cu degetele suprafața lămpii, iar particule colorate strălucitoare îți vor urmări mișcările peste tot. Chiar vei simți energia în timp ce lumina îți va gâdila ușor degetele. Este lampa perfectă pentru un pasionat de informatică și știintă, căruia vrei să îi înveselești ziua. Sau noaptea…

7. Lampa Tetris – Este ca un fel de lampă trofeu, care să-ți amintească de momentele copilăriei și de primele jocuri pe calculator. Sigur ai stat și tu ore întregi, încercând sau rezolvând record după record, cu acest joc șmecher, care îți scăpa printre degete. Plus că melodia care însoțea Tetrisul era demențială și de neuitat.

Acum ai posibilitatea de a utiliza experiența acumulată, jucându-te Tetris în viața reală, aranjând și deranjând piesele Tetrimino, în ce combinație vrei. Piesele se aprind pe măsură ce sunt așezate, astfel încât lampa va avea un design mereu nou. Îți vei pune imaginația la încercare și te vei relaxa. Modelul obținut îți va reflecta starea de spirit.

Cum funcționează? Practic, trebuie să conectezi piesa albastră la priză și apoi toate piesele care intră în contact cu aceasta și între ele, se vor aprinde la rândul lor. Fiecare piesă este compusă, la fel cu cele din joc, din câte 4 pătrate de 4 x 4 cm fiecare.

8. Lampa Star Wars – Darth Vader – Și personajele negative pot avea fani, iar Darth Vader, cel mai de temut răufăcator din seria Star Wars, este dovada. Deși nu a fost protagonist, Darth Vader a fost unul din motivele care au dus la umplerea sălilor de cinema și au făcut din franciza Star Wars un mare succes de box-office. Misteriosul fost Jedi, câștigat de dark-side și înzestrat cu fascinanta voce a lui James Earl Jones, a devenit un sinonim al răului absolut.

Dacă ești fan și ai curaj, lasă-te cucerit de partea întunecată și obține lumina din partea Lordului Întunericului, cu ajutorul Lămpii Darth Vader. Lampa creează o iluzie 3D a chipului personajului, cu ajutorul unei gravuri făcute cu laser, luminată în roșu.

Este un produs licențiat Star Wars, Disney, Lucasfilm Ltd.

lampi creative camera blocuri colorate9. Lampa Blocuri Colorate – Dacă ai rămas din copilărie pasionat de jocurile de construcție, soluția ideală este Lampa Blocuri Colorate. Este o lampă ideală pentru un geek în devenire și căruia îi plac jocurile cu cuburile colorate, dar poate fi cadoul executiv ideal pentru un șef sau un coleg care are deja toate cadourile din lume.

Practic poți reveni în copilărie cu această lampă, disponibilă în 2 variante: 24 piese sau 36 piese, susținute pe o bază care luminează. Baza poate susține 100 de piese compatibile (din același tip de lampă) pe baza a 3 baterii și până la 1000 de piese conectate la USB.

Se poate construi la nesfârșit și orice, un roboțel, o floare sau orice altceva îți imaginezi și, cu ajutorul bazei pe care se construiește, aceasta devine o lampă inedită, care te veghează noapte de noapte. Odată ce te plictisești de un model, îl poți modifica.

10. Lampa „Cubul lui Rubik” – Este o lampă haioasă, versiune a celebrului cub al lui Rubik care, la prima vedere, pare făcută pentru uriașii din poveste: fiecare latură a cubului măsurând 12 cm. Mai mult, această versiune XXL, de-a dreptul cool, are mai multe funcționalități incluse, poate fi utilizat ca lampă-surpriză: luminează în timp ce-l rezolvi pe întuneric. Cu alte cuvinte strălucește și te ajută la propriu, să nu bâjbâi prin întuneric în căutarea soluției!

Dacă nu ai dispoziția necesară unor astfel de provocări, poți să-l folosești doar ca lampă. Îl lași în stativul inclus (conectat la priză) și toate fețele acestuia vor genera un iluminat color deosebit. Astfel, poți arăta că l-ai rezolvat sau să afișezi exact stadiul în care ai rămas, provocând pe altcineva să găsească soluția.

Pentru a-l utiliza pe post de lampă, nu există limită de timp a iluminării, fiind conectat în permanență la priză. Dacă vrei însă să răspunzi provocării de a te juca cu el, te poți folosi de acumulatorul inclus, care va continua să lumineze cca 2 ore în timp ce tu vei avansa, poate, spre soluția finală.

Dupa brainstorming-ul făcut de echipa Giftology pentru această listă de accesorii luminoase, sperăm că vei găsi soluțiile potrivite pentru cadou, care să îți lumineze camera și să îți pună în evidență personalitatea.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului